Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

"Έφοδος" των Αtenistas στο ΣΕΦ

Έπιασαν τις σακούλες απορριμμάτων, εφοδιάστηκαν με μπουκάλια νερό, ένα καπέλο, γάντια και τσουγκράνες και βγήκαν στους δρόμους, με ένα μόνο στόχο. Να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης μας και να το απαλλάξουν από τους τόνους σκουπιδιών.
Μικροί και μεγάλοι atenistas αυτή τη φορά πήραν στα χέρια τους το μέλλον της παραλίας πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που είχε μετατραπεί σε απέραντη χωματερή. Η συμμετοχή μεγάλη. Και η όρεξη για εξωραϊσμό του άθλιου τοπίου μιας πρώην όμορφης παραλίας, ακόμα εντονότερη.
 Προετοιμάζοντας τη δράση τους, δεκάδες Αθηναίοι ήρθαν πρώτα σε επαφή με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά. Προσφέρθηκαν να έρθουν με απορριμματοφόρα να μαζέψουν τις σακούλες, ωστόσο η απεργία των ΟΤΑ, χάλασε τα σχέδιά τους.
Ωστόσο, δεν τους πτόησε. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες Αθηναίοι έδωσαν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Μέχρι τις 12.30 η παραλία είχε γεμίσει με δεκάδες atenistas, αποφασισμένους να πετύχουν τον τελικό στόχο: να ξανακάνουν την παραλία καθαρή, προσβάσιμη, ελεύθερη.
Χιλιάδες πλαστικά μπουκαλάκια και κυρίως καπάκια, μαζί με σύριγγες και άλλα μικροαντικείμενα συνέθεταν το τοπίο της πιο βρώμικης παραλίας του λεκανοπεδίου.
 Κοντά στις 3 η παραλία έμοιαζε μεταμορφωμένη. Άνθρωποι που δεν γνωριζόντουσαν πριν λίγες ώρες, είχαν γίνει φίλοι, απολάμβαναν μαζί ένα ποτήρι νερό, αυτό που έφτιαξαν με τα χέρια τους και την υπέροχη ημέρα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παραλία σύντομα θα ανήκει και πάλι στους πολίτες, ενώ οι atenistas ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, στο ίδιο σημείο, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο καθαρισμού της παραλίας
Ρεπορτάζ και ΦΩΤΟ από το http://news247.gr/ellada/katharisan_thn_paralia.650301.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...