Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Αναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Το σύνθημα για την φωταγώγηση των 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων, που δημιούργησαν φέτος σπουδαστές εφαρμοσμένων τεχνών για τον στολισμό της πλατείας Συντάγματος έδωσε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Την Πέμπτη η αντίστοιχη εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά.

Στην τελετή της φωταγώγησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης, με 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ για να στολίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Ο παλμός των γιορτών θα δοθεί από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή θα απλωθεί και σε 26 άλλες γειτονιές, 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Στον Πειραιά, το χριστουγεννιάτικο δένδρο θα φωταγωγήσει την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Χριστουγεννιάτικου χωριού του Αη Βασίλη.

Σημειώνεται, ότι εξαιτίας των έργων του Μετρό στην πλατεία Κοραή, ο δήμος Πειραιά έχει μεταφέρει το κύριο μέρος των δράσεων του στο Πασαλιμάνι.

Σημειώνεται επίσης, ότι στην ίδια πλατεία στο Πασαλιμάνι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνας Καλαγιά θα γίνει ειδική εκδήλωση από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, όπου τα παιδιά όλων των σχολείων θα μπορούν να ολοκληρώσουν το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και να προσφέρουν από ένα βασικό είδος διατροφής ( γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικό, όσπριο, ζάχαρη, μαρμελάδα, κονσέρβα) για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η Φιλαρμονική του δήμου θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μαθητές θα πουν τα κάλαντα, ενώ animateurs θα ξεσηκώσουν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...