Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Η μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια είναι γεγονός!!! Με 52.000 νούφαρα σε 512 τ.μ. - συμμετοχή 20.000 ατόμων !


Πάνω από 20.000 άνθρωποι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Με 52.000 χάρτινα νούφαρα, καλύπτοντας μια επιφάνεια 512 τμ και δουλεύοντας από τις 10 το πρωί, ολοκλήρωσαν την προσπάθεια νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν.


Η κοινωνική ανθρωπολόγος Μυρτώ Δημητρίου, εμπνεύστρια του εγχειρήματος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως πήραν μέρος πολλά σχολεία, αλλά και ενήλικες, που συμμετείχαν στα σεμινάρια εικαστικής ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, οριγκάμι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων. «Προετοιμαζόμαστε ενάμιση χρόνο και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στην κατασκευή οριγκάμι», επισημαίνει η κ. Δημητρίου και συμπληρώνει «στείλαμε το βίντεο, τις φωτογραφίες και την αρχιτεκτονική μελέτη στην επιτροπή και περιμένουμε την τελική διαπίστευση για το ρεκόρ Γκίνες».

Το προηγούμενο ρεκόρ χάρτινου μωσαϊκού κατέχει πάλι η κ. Δημήτριου με ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, όταν το 2012, με τη μέθοδο οριγκάμι, 10.000 άτομα έφτιαξαν έναν Λευκό Πύργο με 40.000 νούφαρα.

Η κουκουβάγια φέτος επελέγη, ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...