Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γ.Σακελλαρίδης: Ο Γ.Καμίνης αποδέχεται παθητικά τις κυβερνητικές πολιτικές

Τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης στο Δήμο Αθηναίων επισημαίνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποσυνδεθούν τα αποτελέσματα των πολιτικών του μνημονίου με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αθήνα. Τόνισε, δε, ότι ο Γ.Καμίνης είναι «πολύ λίγος» και αποδέχθηκε παθητικά σειρά κυβερνητικών πολιτικών.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ.Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και ότι υπάρχει δυναμική ώστε η υποψηφιότητά του να αναδειχθεί στην πρώτη θέση.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στο Δήμο Αθηναίων θα είναι πιο κοντά η πτώση του μνημονίου, τόνιζοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ιδιαίτερο συμβολισμό ως πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Εξήγησε ότι τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να αποσυνδέονται από το μνημόνιο, όπως θέλουν οι Γ.Καμίνης και Αρης Σπηλιωτόπουλος, και κατηγόρησε το νυν δήμαρχο Αθηναίων για παθητικότητα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ο Γ.Σακελλαρίδης τόνισε: «Δεν πρέπει να έχουμε χαμηλές προσδοκίες από το Δήμο Αθηναίων, ούτε να συμβιβαζόμαστε, ούτε να αντιμετωπίζουμε με παθητικότητα τις καταστάσεις». Διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον υπουργό Εσωτερικών και επέκρινε τον κ. Καμίνη για έλλειπες κοινωνικό έργο εν μέσω της κρίσης και των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη, σημείωσε ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη που του έκανε αντιπολίτευση και του ασκούσε κριτική, με αποτέλεσμα να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε ο κ. Κακλαμάνης να μην είναι ξανά δήμαρχος. «Οι δημότες κατάλαβαν ότι επί Κακλαμάνη ο δήμος έπιασε τα όριά του» τόνισε ο Γ.Σακελλαρίδης και αναφέρθηκε σε σπατάλες, στην υπόθεση του πάρκου της οδού Πάτμου και στο ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του επί θεμάτων καθημερινότητας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση με τα πεζοδρόμια που είναι κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από τραπεζοκαθίσματα.

Ειδικότερα για το ζήτημα της ασφάλειας, ο Γ.Σακελλαρίδης μίλησε για τον αστυνομικό της γειτονιάς και επισήμανε: «Θέλουμε η αστυνομία να είναι στο πλευρό του πολίτη, εκεί που την έχει πραγματικά ανάγκη, δηλαδή σε υποβαθμισμένες περιοχές με οργανωμένη εγκληματικότητα».

Σε ό,τι αφορά το παρεμπόριο, παρατήρησε ότι πρέπει να χτυπηθούν τα οργανωμένα κυκλώματα και οι διασυνδέσεις που έχουν στις πύλες εισόδου (τελωνεία) κι όχι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας οργανωμένων πολυεθνικών αγορών, όπου μετανάστες και άλλοι μικροπωλητές θα μπορούν να εργάζονται, χωρίς να τους εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα. Οι αγορές αυτές θα λειτουργούν σε απόσταση τέτοια από το οργανωμένο εμπόριο της πόλης που να μην του δημιουργεί πρόβλημα, όπως είπε.

Ο Γ.Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμμετοχικών δράσεων στις γειτονιές και πως σε αυτό το πλαίσιο ο πολίτης καταλαβαίνει καλύτερα τις υποχρεώσεις του. Ως παράδειγμα έφερε την ανάγκη ο πολίτης να διατηρήσει καθαρό το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του εφόσον υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση με τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου.

Παράλληλα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν στην πόλη προς όφελος των δημοτών. Όπως είπε, υπάρχουν περίπου 25.000 εγκαταλελειμμένα κτίρια που είτε ανήκουν στο δημόσιο, είτε σε ιδιώτες και τόνισε ότι στόχος του είναι να δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες στους ιδιοκτήτες ώστε να αξιοποιηθούν τα κτίρια αυτά ως χώροι πολιτιστικής και άλλης δημιουργικής έκφρασης, καθώς και ως κοινωνική κατοικία.

Ερωτηθείς για τις καταλήψεις, ο Γ.Σακελλαρίδης σημείωσε πως οι νέοι έχουν ανάγκη για έκφραση και γιαυτό καταλαμβάνουν κτίρια, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχουν καταλήψεις με καλό πρόσημο και άλλες με κακό πρόσημο, ανάλογα με το έργο που παράγεται σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, υπάρχει ζήτημα νομιμότητας, το οποίο ο ίδιος δεν παραγνωρίζει («θέλουμε να τηρηθεί η νομιμότητα») και για το λόγο αυτό προτείνει την οργανωμένη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...