Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ν. Σοφιανός: Υπόλογη η δημοτική αρχή απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Αθήνας

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες

 
Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου υπογράμμισε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 6 Μάρτη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στάθηκε στο γεγονός ότι οι καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Αθηναίων παραμένουν απλήρωτες ουσιαστικά από τον Σεπτέμβρη, λαμβάνοντας μόνο κάποια ποσά έναντι, ενώ ταυτόχρονα είναι και ανασφάλιστες.


Μάλιστα ζήτησε από τον δήμαρχο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προς την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε η περίοδος της λεγόμενης εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας και αρχίζει πλέον η αναγκαστική, υπέβαλε συγκεκριμένο ερώτημα στη δημοτική αρχή, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη μεθοδευόμενη νέα αφαίμαξη προσωπικού από το δήμο.

Εξάλλου, κατήγγειλε τη νέα συνεργασία που αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, με πέντε ΜΚΟ, για τη διαχείριση της προσφοράς της νορβηγικής κυβέρνησης προς το Κέντρο Υποστήριξης και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, ο Νίκος Σοφιανός εστίασε σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν γωνιές της πόλης και τη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.

Μετέφερε το αίτημα 55 κατοίκων πέριξ του πάρκου στην Κύπρου και Πατησίων (τους ζητείται από τις δημοτικές υπηρεσίες να καταβάλουν αποζημιώσεις στο δήμο έως και 15.000 ευρώ, επειδή τάχα με τα έργα …πρασίνου εκεί αναβαθμίστηκαν οι αξίες των κατοικιών τους!) να σταματήσει ο τέτοιος καταλογισμός σε βάρος του ισχνού εισοδήματός τους.
Τέλος, εκφράζοντας το αίτημα 93 κατοίκων του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, τόνισε την ανάγκη ο δήμος να αναλάβει και να απομακρύνει τα μπάζα από γκρεμισμένο εργοστάσιο στη συμβολή των οδών Τρίκα και Θεοφιλά, παράλληλα με την εθνική οδό, καθώς αποτελεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...