Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επίθεση Νικ. Κακλαμάνη σε Γ. Καμίνη και οι λόγοι της υποψηφιότητάς του

Την επόμενη Τετάρτη ξεκινά επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξήγησε σήμερα και τους λόγους που θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 


Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης δεν πιστεύει σε «εκλεκτούς, δακτυλίδια και κλίκες». Αντιθέτως θεωρεί ότι η Αθήνα έχει πλέον ανάγκη έναν δήμαρχο «που η εκλογή του θα σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης στην αυτοδιοίκηση. Το τέλος δηλαδή της αυτοδιοίκησης των κομματικών επιλογών και εξαρτήσεων».


Το πρότυπο αυτό, υποστηρίζει, δεν αντιπροσωπεύει ο κ. Καμίνης που «το 2010 γιόρτασε τη νίκη του παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα δηλώνει δήθεν ανεξάρτητος, ενώ κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ». Μάλιστα, καταλογίζει στον νυν δήμαρχο ότι «εφαρμόζει πιστά τα μνημόνια σαν απλός λογιστής».

Ο ίδιος, αναγνωρίζει ότι έκανε σφάλματα κατά τη θητεία του το διάστημα 2006-2010, αλλά -όπως σημειώνει- «σφάλματα κάνουμε μόνον όταν δουλεύουμε και προσπαθούμε».
Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, στην κορυφή θέτει την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη στήριξη των αδυνάτων. Ακολουθεί «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο και τις γειτονιές, η πάταξη του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με την αστυνομία, η υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων και η ενίσχυση του τουρισμού».

Οικονομικά

Σχετικά με τα οικονομικά του δήμου, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε «στο μύθο του νοικοκυρέματος» από τον κ. Καμίνη. Σημειώνει, επίσης, ότι ο νυν δήμαρχος ξεκίνησε τη θητεία του με 30 εκατ. ευρώ «προίκα», ότι οι δαπάνες για μισθολογικό κόστος (λόγω ενιαίου μισθολογίου, απολύσεων συμβασιούχων, συνταξιοδότησης και κινητικότητας-διαθεσιμότητας) μειώθηκαν κατά 118 εκατ. ευρώ τα έτη 2011-2013, οι αμοιβές των αιρετών μειώθηκαν λόγω «Καλλικράτη» κατά 500.000 ευρώ και οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν συνολικά κατά 38,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έσοδα, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι το 2013 σε σχέση με το 2010 μειώθηκαν κατά 105,3 εκατ. ευρώ, ότι ο δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα άντλησης ιδίων εσόδων και γι' αυτό ο οίκος Moody's προβλέπει μεγάλη πιθανότητα πτώχευσης.
Επίσης ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι το διάστημα 2006-2010 η ακίνητη περιουσία του δήμου είχε αυξηθεί κατά 13%, ενώ επί των ημερών του νυν δημάρχου μειώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...