Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εξυγίανση ή λουκέτο στον Αθήνα 9,84

Athens Pigeons & Athens City Hall - Περιστέρια...Image by SpirosK via Flickr
Της Ελενας Kαρανατση/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επεισοδιακές αλλά και αμήχανες με αρκετά διαδικαστικά ζητήματα εξακολουθούν να είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Την ώρα που μεγάλα προβλήματα περιμένουν λύσεις οι σύμβουλοι εξακολουθούν να προσφωνούν ο ένας τον άλλο με «κοσμητικά» επίθετα.

Οι εξελίξεις στον δημοτικό σταθμό 9,84 τέθηκαν επί τάπητος χθες, με Γ. Καμίνη να ξεκαθαρίζει ότι «το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας ή θα εξυγιανθεί ή θα κλείσει». Ο δήμαρχος της Αθήνας προανήγγειλε μάλιστα απολύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι οι περικοπές θα αρχίσουν από εκείνους που δεν βιοπορίζονται από τον σταθμό. Μάλιστα κατήγγειλε ότι μεταξύ των δημοσιογράφων υπάρχει άτομο με μηνιαίες αποδοχές 6.000 ευρώ, ο οποίος ούτε καν κατοικεί στην Αθήνα! «Δεν μπορούμε να τρέφουμε ένα τέρας που κοστίζει 12,5 εκατ. ευρώ, όταν έχουμε ανάγκη να ανακουφίσουμε τα χειμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας», τόνισε.

Το κεντρικό ερώτημα που έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αν ο νέος διευθυντής του 9,84 κ. Τ. Καμπύλης είχε εξουσιοδότηση από τον δήμαρχο να ζητήσει από εργαζομένους να αποχωρήσουν οικειοθελώς λαμβάνοντας αποζημίωση. Ο κ. Καμίνης απάντησε ότι έχει συμφωνήσει με τον νέο γενικό διευθυντή του 9,84 να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους εργαζομένους.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Ν. Κακλαμάνης, ο κ. Αμυράς, αλλά και οι αριστερές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν να τεθεί το θέμα του δημοτικού ραδιοσταθμού στο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει διεξοδική συζήτηση για τα σχέδια εξυγίανσης.

Η ένταση δεν έλειψε από τη συνεδρίαση, όταν ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος ζήτησε επίμονα τον λόγο από το προεδρείο την ώρα που κάτοικος της πλατείας Αττικής εξιστορούσε επίθεση που δέχθηκε, όπως είπε, από «Χρυσαυγίτες». Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «φασίστα» τον πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου κ. Τ. Μπέη, επειδή δεν του έδωσε αμέσως τον λόγο.

Λίγο αργότερα, ο κ. Καμίνης εξεμάνη όταν διαπίστωσε ότι μέσα στην αίθουσα υπήρχε άτομο που βιντεοσκοπούσε και του ζήτησε να εξέλθει. Τόνισε ότι «αυτά που συμβαίνουν μας εκθέτουν στους πολίτες».

Το δημοτικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχειρήσεων», καθώς κατά την ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3.

Από τους συνολικά 12 υποψηφίους για τη θέση αυτή, οκτώ πολίτες της Αθήνας εμφανίστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο με τα βιογραφικά τους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να του παραχωρήσει έναν χώρο για τη λειτουργία του «Αμφιθεάτρου». Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση τόσο για το «Αμφιθέατρο» όσο και για το «Θέατρο των Κωφών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...