Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη του δήμου από συμβασιούχους

Για 5η ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο Δήμο της Αθήνας από συμβασιούχους, μετά τις άκαρπες συναντήσεις του σωματείου με το δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως προσπαθεί να βρει διέξοδο με τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως «έχουν και αυτοί εν μέρει δίκιο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως η κατάληψη του κτιρίου είναι μία συμπεριφορά που αδυνατεί να κατανοήσει και δυστυχώς «πλήττει και τους δημοκρατικούς θεσμούς γιατί το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι και η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο ΣΥΝ ζήτησε να μην υπάρξει καμία απόλυση συμβασιούχου στο Δήμο Αθηναίων και να μετατραπούν οι συμβάσεις έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε αίσθηση η αναφορά του Γιάννη Μπουτάρη ότι η δουλειά του Δήμου βγαίνει και με τους μισούς εργαζόμενους, διευκρινίζοντας πάντως πως ο δήμος μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός και με το υπάρχον προσωπικό.

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, Χασδάι Καπόν, ανακοίνωσε τη διακοπή της απαλλαγής κατά 75% από τα δημοτικά τέλη που ίσχυε για τους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς η συγκεκριμένη απαλλαγή είχε απορριφθεί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το 1987, ίσχυε όμως παρανόμως μέχρι και σήμερα, 24 χρόνια μετά. Η μείωση μάλιστα των τελών κατά το ίδιο ποσοστό ίσχυε και για 2.000 κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...