Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία για να σταματήσει η κατάληψη στον Δήμο Αθηναίων

Athens Pigeons & Athens City Hall - Περιστέρια...Image by SpirosK via FlickrΠρωτοβουλία για να βρεθεί πεδίο συνεννόησης μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και των συμβασιούχων οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη στο δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ανέλαβε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος. Έτσι, στις 10. 30 το πρωί της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Καμίνη - Παπασπύρου - εργαζομένων από τα σωματεία του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του δήμου επί της οδού Λιοσίων, σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το κλίμα δυσπιστίας και να βρεθούν σημεία συνεννόησης μεταξύ εργαζομένων και δημάρχου, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Σε επικοινωνία μας, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος δήλωσε στο «Βήμα»: «Μου ζήτησαν από τα σωματεία του δήμου Αθηναίων να υπάρξει πρωτοβουλία για συνάντηση με τον κ. Καμίνη. Ελπίζω να βρεθούν σημεία συνεννόησης και να εξευρεθεί λύση. Πάω με αισιοδοξία στη συνάντηση. Το πλαίσιο των αιτημάτων των εργαζομένων δεν είναι ανελαστικό. Οι συμβασιούχοι ζητούν να μην προκηρυχθούν προσλήψεις από το Δήμο Αθηναίων, με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα δικαστικές εκκρεμότητες. Από την άλλη, δεν είναι στο χέρι του δημάρχου οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των ήδη εργαζομένων συμβασιούχων. Αυτό δεν μπορεί να λυθεί από το δήμαρχο αλλά από την κυβέρνηση. Εφόσον πάει καλά η συνάντηση, δίνεται χρόνος για να υπάρξουν πρωτοβουλίες και προς την κυβέρνηση. Ας δούμε πρώτα πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση με τον κ. Καμίνη, και στη συνέχεια, σε συμφωνία με τους εργαζομένους, μπορούν να υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης θα ζητήσει να σταματήσει η κατάληψη και εμφανίζεται έτοιμος να συζητήσει το θέμα της απόσυρσης της προκήρυξης θέσεων για νέους συμβασιούχους στο Δήμο Αθηναίων από την ημερήσια διάταξη στο δημοτικό συμβούλιο.
Την Τρίτη το πρωί, τα σωματεία του Δήμου Αθηναίων, που έχουν την ευθύνη του αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου, ανέφεραν σε απόφασή τους σχετικά με την συνέχιση της κατάληψης, ότι ζητούν:

«α) Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση με αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων.

β) Από τον κ.
Καμίνη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας συνάντηση ακόμη και σήμερα με αίτημα να αποσύρουν από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα που αφορούν νέες προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έως ότου διευθετηθεί το θέμα των ήδη εργαζόμενων.
Ταυτόχρονα ζητάμε να ασκήσουν ως έχουν υποχρέωση κάθε μέσο για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτ.
Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία "οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες"».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...