Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συνεχίζουν κατάληψη του δημαρχείου για έκτη ημέρα

Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών από τους συμβασιούχους του δήμου.

Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε το δημαρχείο και κατέθεσε νέες προτάσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει αύριο σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω. Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες".

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση των συμβασιούχων, που συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου, προκειμένου για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων των συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...