Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Καμίνης: Σκλαβοπάζαρο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Σε κατάληψη του δημαρχείου του δήμου Αθηναίων προχώρησαν οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Αφορμή, απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη δημοτικού συμβουλίου, το θέμα της πρόσληψης νέων εργαζομένων, με οκτάμηνη σύμβαση.

Για τη μη ανανέωση των συμβάσεων ευθύνεται η νομοθεσία δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Χαρακτήρισε σκλαβοπάζαρο το εργασιακό καθεστώς με τα μπλοκάκια και δεσμεύτηκε να πιέσει για να αυξηθεί η μοριοδότησή των συμβασιούχων που μένουν εκτός.

Όπως είπε, η μοριοδότηση είναι θέμα νομοθέτη, αλλά ο ίδιος θα σταθεί δίπλα τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε ωστόσο, ότι ως δήμαρχος πρέπει να κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό, για να είναι σίγουρος ότι η Αθήνα δε θα γεμίσει σκουπίδια. Πάντως σημείωσε ότι όσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το νομικό καθεστώς των εργαζομένων και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, δεν πρόκειται να προκηρύξει τις θέσεις.

«Δεν είμαι απέναντί τους, αλλά δε θέλω να χαϊδεύω αυτιά και να παρατείνω μία απαράδεκτη κατάσταση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και ευχήθηκε η απόφαση να είναι υπέρ τους. Επανέλαβε ότι παραμένουν με προσωρινές διαταγές από τα δικαστήρια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν ρητή έγγραφη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα ζητούν αλλαγή του νόμου Ραγκούση ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου.

Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Την Τετάρτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί (ως τις15.00), συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 11.30 και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...