Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σαφάρι κατά τραπεζοκαθισμάτων

Athens CafeImage by Caitlinator via FlickrΞεκινά από αύριο η εφαρμογή μέτρων στην καρδιά της Αθήνας για την απρόσκοπτη κίνηση περιπατητών και τουριστών στους πεζοδρόμους της περιοχής Θησείου – Ακροπόλεως. Την ίδια ώρα, η Δημοτική Αστυνομία θα δίνει προειδοποιητικές κλήσεις στους κατόχους ειδικών θέσεων στάθμευσης στις γειτονιές της πόλης οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει τις άδειές τους και θα ετοιμάζεται για σαφάρι κατά των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν παρανόμως καταλάβει πεζοδρόμια.

Το εξειδικευμένο σχέδιο δράσης για τη σωστή και αποτελεσματική φύλαξη των πεζοδρόμων στις οδούς Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νότιο τμήμα της Ερμού ενεργοποιείται άμεσα. Συγκεκριμένα, από αύριο Πέμπτη θα τοποθετηθούν κινητά κινητά κάγκελα για να εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων Ι) από το Σταθμό Θησείου έως τη λεωφ. Πειραιώς στη συμβολή των οδών Ερμού & Ασωμάτων, Ερμού & Μελιδόνη, Ερμού & Θεσσαλονίκης, Ερμού & Πειραιώς και άνω και ΙΙ) Άνω του Σταθμού Θησείου στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου & Επταχάλκου, Αποστόλου Παύλου & Λουμπαδιάρη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & κόμβο Φιλοπάππου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας.

Στα σημεία αυτά, αλλά και σε όλο το μήκος των πεζοδρόμων, θα υπάρχει συνεχής και εντατική αστυνόμευση από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας. Επίσης, η διέλευση οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά), για εκείνα που διαθέτουν σχετική άδεια και για τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων αυστηρά και μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες τροφοδοσίας των πεζοδρόμων (7 - 9 το πρωί και 3 - 5 το απόγευμα).

Παράλληλα, από αύριο η δημοτική αστυνομία θα δίνει προειδοποιητικές κλήσεις για ένα δεκαήμερο σε όσους είχαν ειδική κάρτα για στάθμευση (βουλευτές, πολιτικά κόμματα, ανάπηροι κ.ά.) και δεν έχουν προβεί στις διαδικασίες αναενέωσής της. Μετά το πέρας των δέκα ημερών, ξεκινά ο πέλεκυς των προστίμων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...