Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Mπλακ άουτ στις συγκοινωνίες

Doukissis Plakentias Metro Station-GreeceImage via WikipediaΕφιαλτική είναι η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, με τόνους σκουπιδιών να συσσωρεύονται στις γειτονιές και τους πολίτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται και σήμερα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

'Εληξε στις 4 το απόγευμα η στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι τροποποιούν το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας που είχαν κηρύξει, σε ένδειξη «καλής θέλησης» μετά την έκκληση που τους είχαν απευθύνει οι έμποροι.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

- Αύριο, Τετάρτη, όλα τα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

- Την Πέμπτη το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

- Την Παρασκευή τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.


Και «εκτός υπηρεσίας»
Στο μεταξύ, αγανάκτηση στο επιβατικό κοινό προκάλεσαν χθες τα δεκάδες «εκτός υπηρεσίας» λεωφορεία που περνούσαν από τις στάσεις χωρίς να σταματούν. Σύμφωνα με αρκετούς επιβάτες που συνωστίζονταν για ώρες, τα οχήματα περνούσαν άδεια από μπροστά τους, μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ.
tanea.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...