Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

«Ασφυξία από τα σκουπίδια» και τα παιχνίδια του Νικήτα Κακλαμάνη

Την ίδια ώρα, «ασφυξία» στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα προκαλούν οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους δρόμους.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήµου Αθηναίων υπολειτουργεί εξαιτίας της µη καταβολής δεδουλευµένων στους εργαζόµενους από την απερχόμενη δηµοτική αρχή, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «πνίγουν» τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι, πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παιχνίδια του απερχόμενου δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος -όπως αναφέρουν- παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του, καθυστερεί την καταβολή των υπερωριών προηγούμενων μηνών που ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η απεργία των υπαλλήλων του δήµου Αθηναίων κρίθηκε την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική, εξακολουθούν στην πράξη να απέχουν µμερικώς από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσµα στους δρόµους της πρωτεύουσας να συσσωρεύονται περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών.

Aιχμές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη για λάθος προγραμματισμό, άφησε μέσω του ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους δήμους, Θέμης Μπαλασόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία ενός δημάρχου που έχει χάσει τις εκλογές».

Ο κ. Μπαλασόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συμβασιούχους, καθώς άλλοι απολύονται ή πρόκειται να απολυθούν. «Οι μόνιμοι δε φτάνουν γιατί έχουν γίνει και εσωτερικές μετακινήσεις και επίσης δεν υπάρχει καταβολή δεδουλευμένων σε μεγάλη κατηγορία εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Γ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε -μιλώντας στο MEGA- ότι εντός δύο ημερών θα έχει καθαρίσει η πρωτεύουσα από τα σκουπίδια, εάν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα με τη χωματερή. Τόνισε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...