Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Επιχείρηση «καθαρή Αθήνα» με τη βοήθεια και εθελοντών

Η αρχή γίνεται με την οδό Αθηνάς και θα ακολουθήσουν οι Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού


Ξεκινά την Πέμπτη η τρίμηνη εκστρατεία του δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό ιστορικών δρόμων στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τη βοήθεια και εθελοντών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, θα ξεκινήσει από την οδό Αθηνάς και κατ' αρχήν θα επεκταθεί στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Μεταξύ άλλων, θα καθαριστούν οι επιφάνειες όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, θα επιδιορθωθούν οι κολώνες φωτισμού, θα αποκατασταθούν οι στύλοι για την παράνομη στάθμευση και θα ανανεωθούν οι χρωματισμοί στις διαβάσεις κυκλοφορίας των πεζών.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, «η τεράστια βελτίωση στα ζητήματα καθαριότητας στην Αθήνα αδικείται από τη γενικότερη εικόνα. Γι' αυτό είναι άμεσος στόχος μας, σε πρώτη φάση, οι καθαροί τοίχοι στους μεγάλους δρόμους, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία».

Σημειώνει μάλιστα ότι ο δήμος βρίσκεται «σε αναζήτηση χώρων, που θα χρησιμοποιηθούν ως τρόπος έκφρασης νεανικών ομάδων που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό γκράφιτι».

Για την εκστρατεία, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε εκπαίδευση των εργαζομένων στη χρήση καθαριστικών προϊόντων και προστατευτικών υλικών για τις προσόψεις των κτιρίων. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης , Ανδρέας Βαρελάς, «ήδη συγκροτείται στη διεύθυνση Καθαριότητας ειδική ομάδα που θα ασχολείται μόνο με τον καθαρισμό επιφανειών.

Εκτός από τα ειδικά υλικά που απαιτούνται, χρειάστηκε και ειδική εκπαίδευση των συγκεκριμένων υπαλλήλων του Δήμου, διότι η επαναφορά των επιφανειών στην αρχική τους μορφή είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Γίνεται ο καθαρισμός, αφαιρούνται οι εναπομείνασες σκιές και αμέσως τοποθετείται το προστατευτικό υλικό, που καθιστά εύκολο το σβήσιμο, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να το ξαναβάψει».

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και τη διάρκεια της δράσης, παίζει και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων. Έτσι ο Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ώστε να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ιστορικών οδών της πρωτεύουσας. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του δήμου Αθηναίων για τις Ομάδες Πολιτών, Αμαλία Ζέπου, «είναι σαφές ότι μια τέτοια προσπάθεια έχει επιτυχία, όταν την αγκαλιάζουν ομάδες πολιτών, κάτοικοι και επαγγελματίες, αφού αυτοί είναι που ουσιαστικά εγγυώνται τη διατήρηση των δρόμων σε καλή κατάσταση». Και καταλήγει ότι «το ενδιαφέρον ομάδων και επαγγελματιών να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και να οργανώσουν τη συντήρηση των επιφανειών είναι μεγάλο».

1 σχόλιο:

 1. Για ποία καθαρή Αθήνα μιλάμε αφου τα πάρκα μας και τσιμεντωμένα μαρμαροστρωμ'ενα ειναι αλλά και άνυδρα...ειναι.
  Οσον αφορά δε τη βλάστηση τα περισσότερα δένδρα ειναι γεμάτα ..........κουφάλες !!!!!!!
  Συνεπώς δέν προσφέρουν τίποτα το ουσιώδες εις το περιβάλλον της πόλης μας και εις τους πνεύμονες μας!!!!!!
  Γνωματευση πανεπιστημιακών


  Συνεχ..

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...