Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νεκρός στο Αλσος του Θησείου.

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί από εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων ένας άνθρωπος στο Αλσος του Θησείου. Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ανακοινωθούν από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του των υπηρεσιών του δήμου, οι τρεις άνθρωποι είναι πιθανώς άστεγοι ή χρήστες ναρκωτικών που πέθαναν από το κρύο.

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα ότι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βρήκαν νωρίς σήμερα το πρωί έναν άνθρωπο νεκρό στο άλσος του Θησείου»,  δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και συμπλήρωσε:

"Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου μένουν να διασαφηνιστούν από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός. Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα.

Ως άνθρωπος θέλω να εκφράσω την οδύνη μου γι αυτήν την απώλεια. Ως δήμαρχος Αθηναίων θέλω επιπλέον να διαβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Χτες το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...