Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Συμαβασιούχοι του Κακλάμανη κατέλαβαν το Δημαρχείο Αθήνας !

Greek transport minister Evripidis Stylianidis...Image via WikipediaΣε κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας προχώρησαν οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι (που είχαν προσληφθεί προεκλογικά από το Νικήτα Κακλαμάνη), μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην αποσύρει, προς το παρόν, το θέμα της πρόσληψης νέων εργαζομένων, με οκτάμηνη σύμβαση, από την ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στο δημαρχιακό μέγαρο με τον κ. Καμίνη τού ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολυμερόπουλος, «ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι».

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτηρίου της Δημαρχίας. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.
Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».

Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...