Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μέτρα για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ενημερώνοντας την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο κ. Καμίνης είπε ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο για την Αθήνα και υπογράμμισε την ανάγκη αναζωογόνησης του κέντρου και ανάκτησης περιοχών που καταπατώνται με στόχο την επιστροφή των κατοίκων στην περιοχή.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε είναι η αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και η θέσπιση κινήτρων όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν στην περιοχή.

Στις προθέσεις του δήμου είναι επίσης και η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών στη θέση των εννέα ξενοδοχείων που έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο αλλά και τη δημιουργία κινητών μονάδων για συσσίτιο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ακόμη, ότι προωθούνται συμφωνίες με εταιρίες λαμπτήρων για την «υιοθέτηση» πλατειών ώστε να αναλάβουν τον φωτισμό τους, δεδομένου ότι ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω χρεών προς τους προμηθευτές τέτοιου υλικού.

Τέλος ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε την εισαγωγή του δήμου Αθηναίων στο πρόγραμμα Διαύγεια σύμφωνα με το οποίο όλες οι αποφάσεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...