Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ανακοίνωσε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Ν. Κακλαμάνης.


Ο Κακλαμάνης το βράδυ της Τετάρτης από το Κάραβελ έδωσε το στίγμα της πολιτικής του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον νυν δήμαρχο Γ. Καμίνη.


Ο υποψήφιο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «κοινωνικό φιλελευθερισμό» και «λαϊκό καπιταλισμό» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Αθηναίους και ιδιαιτέρως προς τον κόσμο της Ν.Δ.

Χαρακτήρισε τον νυν δήμαρχο Αθηναίων εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια να μείνει ο κ. Καμίνης στον δήμο Αθηναίων, γιατί είναι ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου, δεν θα περάσει».

«Κύριε Καμίνη, πάμε μαζί μια βόλτα στην Αθήνα. Αντέχετε την πρόκληση; Να δούμε πόσα έργα κάναμε εμείς και πόσα έργα κάνατε εσείς. Να μας δείξετε μόνον ένα δικό σας έργο» είπε και έκανε αναφορά στο έργο κατά τη δημαρχία του την περίοδο 2006-2010.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του, είπε ότι συμπτύσσεται σε τρεις στόχους: συνοχή της κοινωνίας, λειτουργικότητα της πόλης, ανάπτυξη της οικονομίας και του πολιτισμού.

Υποσχέθηκε δημοτικά ιατρεία με πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων δημοτών, αύξηση των καθημερινών συσσιτίων, καλύτερη οργάνωση της καθαριότητας, του φωτισμού στις γειτονίες και της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια, και δημιουργία νέων πάρκων και συντήρηση των υπαρχόντων.

Επίσης, όπως σημείωσε, θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός νέου κλάδου δημοτικής αστυνόμευσης στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα προσπαθήσει να ξαναγεννηθεί η αστυνόμευση στη γειτονιά.

Δεσμεύθηκε ότι θα απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες και μίλησε για πρόταση-συμφωνία με την οργάνωση των δανειοληπτών προκειμένου να προστατευθούν όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ακόμα, εξήγγειλε απαλλαγή δημοτικών τελών για όσα νέα νοικοκυριά επιστρέψουν ως κάτοικοι στον δήμο και ιδιαιτέρως στις «ερειπωμένες γειτονιές». Και ακόμα, πρόσθεσε, θα ασκήσει πίεση για να δοθούν φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στο ερειπωμένο κέντρο.

Υπογράμμισε ότι «έχουμε ήδη καταστρώσει ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα που θα δείχνει με ποιο τρόπο θα φύγουμε από τη μιζέρια» επισημαίνοντας πως οι πηγές δεν θα περιορίζονται αποκλειστικά στην κρατική χρηματοδότηση και αναφέρθηκε στις εταιρείες υποδομών που ιδιωτικοποιήθηκαν.

Όπως είπε, θα φορολογηθούν πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες-ιδιώτες για τα τμήματα των δικτύων τους που περνούν κάτω από τα όρια του δήμου και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι κύριοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια».

Αναφέρθηκε επίσης στη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και σημείωσε ότι ασχέτως ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος «θα ξεκινήσουμε μια νέα καμπάνια για την επιστροφή τους. Μέχρι στιγμής έχει συνταχθεί ο Βασίλης ο Καπερνάρος και είναι κρίμα που δεν μοιραζόμαστε τον ίδιο συνδυασμό».

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό που -όπως σημείωσε- «είναι η ανάσα που θα δώσει την πολυπόθητη οικονομική ανόρθωση», υποστήριξε ότι θα ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να κάνει διαπραγμάτευση για μείωση των εξαιρετικά υψηλών τελών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου, χαμηλού κόστους, που θα στηρίξει με ανταγωνιστικές τιμές τον τουρισμό στην πόλη. Όπως εξήγησε, υπάρχει γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει την κατασκευή μικρότερου αεροδρομίου, το οποίο μπορεί να γίνει στην Ελευσίνα ή στην Τανάγρα.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στο συνδικάτο των ταξί καθώς, όπως είπε, «10.000 ταξί στην πόλη θα βάλουν τη φάτσα μου που θα λέει "Ψηφίστε Νικήτα"».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι η μάχη της μεταπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων, διότι, όπως υποστήριξε, «για πρώτη φορά θα κερδίσουν οι πολίτες και όχι τα επιτελεία των κομμάτων. Πρόκειται για μια μάχη που ξεκινά από την κοινωνία για να καταλήξει στην κοινωνία. Που αφορά όλους, όσοι μοιραζόμαστε την ίδια πόλη και τα ίδια όνειρα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε «μια πόλη με περισσότερη ασφάλεια, ούτε ένας πεινασμένος χωρίς ένα πιάτο φαγητό, ούτε ένας άστεγος χωρίς κρεβάτι, με περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...