Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αγορές ακινήτων στην Αθήνα πρότεινε ο Καμίνης σε Κινέζους επενδυτές

Κινέζους επενδυτές και επιχειρηματίες προσπαθεί να προσεγγίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, από την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα China Daily, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των ακινήτων, αφού η οικονομική κρίση έχει σημειώσει σημαντικά τις τιμές και υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν υψηλής ποιότητας νεοκλασικά κτίρια σε πολύ καλές τιμές.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Καμίνης «οι τιμές των ελληνικών ακινήτων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του οικονομικού κύκλου. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις». Όχι τυχαία, η κινεζική εφημερίδα τιτλοφορεί τη συνέντευξη: «Κινέζοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα ελληνικά ακίνητα».

Εξάλλου, στη συνέντευξη ο κ. Καμίνης αναφέρεται στις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της εμπορίας αγροτικών προϊόντων και εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές δυναμικής διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας, δεδομένου ότι στην Κίνα έχει εμπεδωθεί θετική εικόνα για τα ελληνικά προϊόντα.

Ελκυστικός προορισμός η Αθήνα

Συνάμα, τονίζει ότι η Αθήνα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις ενός ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού για Κινέζους επισκέπτες, αφού διαθέτει πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, ένα ιδιαιτέρους κάλους γεωγραφικό τοπίο με θάλασσα, κοντινά νησιά, ελκυστική νυχτερινή ζωή και πολύ καλή αγορά. Μάλιστα, τονίζει ότι τα πλεονεκτήματα της πόλης μπορούν να απολαύσουν σε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές οι Κινέζοι τον Οκτώβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, οπότε είναι οι αργίες τους.

Επισημαίνει ότι ο δήμος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση προγραμμάτων ανάπλασης και εξωραϊσμού. Στόχος είναι, όπως λέει, η προσέλκυση επιχειρήσεων, ώστε στο κέντρο της πόλης να αναπτυχθεί ισχυρός επιχειρηματικός κόμβος. Στόχος είναι η προώθηση των δήμων Αθήνας και Πεκίνου ως πλατφόρμας για τη διευκόλυνση των επαφών και της συνεργασίας του ελληνικού και του κινεζικού λαού σε κάθε τομέα και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη δυνατότητα διοργάνωσης κινεζικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και ελληνικών εκδηλώσεων στο Πεκίνο.

Απευθείας σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου

Στις συνεντεύξεις του, στο κινεζικό πρακτορείο XINHUA, στον τηλεοπτικό σταθμό CBN (China Business News), στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beijing Radio China Radio International ο κ. Καμίνης επισήμανε τη βούληση και τις πρωτοβουλίες της Αθήνας να καταστεί αυτόνομος ταξιδιωτικός προορισμός, την ανάγκη να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου και την πρόθεση της Αθήνας να συνδράμει τη διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων για Κινέζους φοιτητές στην πόλη.

«Σκεφτόμαστε το ελληνικό ελαιόλαδο»

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Beijing Grain Group Ltd. Γουάνγκ Τσιγκάνγκ - που συμμετείχε στις συναντήσεις με τους Eλληνες επιχειρηματίες - δηλώνει στη China Daily ότι «προς το παρόν εισάγουμε ελαιόλαδο κυρίως από την Ισπανία και το Ισραήλ. Αυτή είναι η πρώτη μας επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις και δεδομένης της καλής ποιότητας και τιμής, σκεφτόμαστε περαιτέρω συνεργασία».

Η εξωστρέφεια της Αθήνας

Μια έμπρακτη προσπάθεια του δημάρχου Αθηναίων να μετασχηματίσει την οικονομία της Αθήνας σε «εξωστρεφή οικονομία», με συντελεστές την ανάπλαση της πόλης, τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προοπτικών για νέους επιχειρηματίες, την ανάδειξή της σε αυτόνομο ταξιδιωτικό και τουριστικό προορισμό, αλλά και τη προσέλκυση μεταπτυχιακών Κινέζων φοιτητών για σπουδές στα Ανώτατα Ιδρύματα της πρωτεύουσας, συνιστά το ταξίδι του στο Πεκίνο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στην Κίνα, συνοδεύεται από κλιμάκιο 20 Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων. Στην αποστολή συμμετέχουν και 60 εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των τυποποιημένων προϊόντων, της διατροφής, της διαχείρισης ακινήτων και των κατασκευών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...