Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της ΑΘήνας, αλλά και στην περιοχή του Έβρου, όπου... οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με 16 εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους (οκτώ στην Αλεξανδρούπολη και οκτώ στην Ορεστιάδα). Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την έναρξη της επιχείρησης, ξεπερνούν τους 1.500.

Σε ανακοίνωσή τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση, επικαλούμενοι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των παράνομων μεταναστών. Ενστάσεις υπάρχουν για τους χώρους κράτησης όσων συλλαμβάνονται, με το ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».

Σε έντονο ύφος απάντησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και ανυπόστατες καταγγελίες. «Ουδείς ξυλοδαρμός υπήρξε, όπως φυσικά και ουδεμία σχετική καταγγελία. Καμία καταστρατήγηση ανθρώπινου δικαιώματος υπήρξε, αλλά εφαρμόσθηκαν αυτά που οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν», διαβεβαίωσε το υπουργείο, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και «αστήριχτο “κατηγορώ” εναντίον όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αλλά της ίδιας τους της χώρας».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής επίθεσης κατά Ιρακινού μετανάστη, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Ο νεαρός βρέθηκε αιμόφυρτος στην οδό Αναξαγόρα 17, έξω από ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων, έχοντας δεχτεί πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι) σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι δράστες είχαν προσπαθήσει να επιτεθούν σε ακόμη δύο μετανάστες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιθέσεις ρατσιστικού μίσους σε βάρος μεταναστών, κοντά σε αυτοσχέδια τζαμιά, σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Σε δήλωσή του πάντως, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέστησε σαφές «προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν».

Πάνω από 400 προσαγωγές και την Κυριακή

Την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 408 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν δέκα διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, όπως προαναφέρθηκε, έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης. Συνελήφθησαν επίσης δέκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών, βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Παράλληλα εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με συνολικά 2,6 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Τέλος, ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Για 27 εξ αυτών κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Προσήχθησαν επίσης, από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Δέκα εξ αυτών βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...