Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Προβολή της «Κινέττας» την Πέμπτη έξω από το Μουσείο Ακρόπολης

Με την προβολή της «Κινέττας», της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και προπομπό του κοσμογυρισμένου και βραβευμένου, υποψηφίου για Όσκαρ, «Κυνόδοντα», συνεχίζονται οι δραστηριότητες του δεύτερου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με προβολές σε ασυνήθιστους χώρους της πόλης.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 21.00 ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν χώρο που το φεστιβάλ έχει μετατρέψει από κρυμμένη πλατεία σε δωρεάν θερινό κινηματογράφο.

Στόχος άλλωστε του φεστιβάλ είναι να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει όμορφες μυστικές γωνιές της Αθήνας, παρακολουθώντας παράλληλα προσεγμένες κινηματογραφικές επιλογές του παγκόσμιου σινεμά.

Σε ό,τι αφορά την ταινία, πρόκειται για ένα αξιοπερίεργο δράμα με σκηνικό χώρο ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο της Κινέττας, εκεί όπου διασταυρώνονται οι παράλληλες διαδρομές ενός αστυνομικού που ερευνά έναν φόνο (Κώστας Ξυκομηνός), ενός φωτογράφου (Αρης Σερβετάλης) και μιας καθαρίστριας (Ευαγγελία Ράντου).

Η προβολή εντάσσεται στο μεγάλο καλοκαιρινό θεματικό αφιέρωμα, με τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική» και προβολές ελληνικών ταινιών.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...