Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων σε Δημοτικό Βρεφοκομείο και Φιλαρμονική αλλά και των συγχωνεύσεων σχολείων προκάλεσαν ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του Δήμου Αθηναίων.

Οι συγχωνεύσεις σχολείων προκάλεσαν την αντίδραση τόσο των παριστάμενων εκπροσώπων συλλόγων και κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών όσο από τις παρατάξεις του ΚΚΕ, της Ανοιχτής Πόλης, του κ. Αμυρά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. 

Μάλιστα, οι παριστάμενοι πολίτες επισήμαναν ότι αν το δημοτικό συμβούλιο συναινέσει στις συγχωνεύσεις οι σύμβουλοι που θα ψηφίσουν υπέρ των συγχωνεύσεων θα είναι υπόλογοι στους καθηγητές, τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές.

Στην εισήγησή της η αρμόδια για τα θέματα των σχολείων αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά επισήμανε ότι «χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για τους φορείς και τις δημοτικές αρχές προκειμένου να μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα», αλλά και ότι «όποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου πρέπει να κοινοποιηθούν άμεσα στο δήμο Αθηναίων για να μπορέσει να τις προωθήσει στις επτά δημοτικές κοινότητες και στη συνέχεια αφού αυτές εκφράσουν τις απόψεις τους, το θέμα να επιστρέψει στο δημοτικό συμβούλιο για την τελική απόφαση».

Πάντως τόνισε ότι δεν διαφωνεί με τα κριτήρια συγχωνεύσεων αλλά θεωρεί θετικό ότι καταβάλλεται προσπάθεια οι μαθητές να μην είναι μακριά από τις κατοικίες τους, το ότι τα νέα σχολεία θα είναι κυρίως 12θέσια, ότι θα στεγάζουν μόνο νηπιαγωγεία και δημοτικά χωριστά από τα γυμνάσια και χωριστά επίσης από τα λύκεια, ότι θα τηρηθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Καμίνης: Άμεση η πληρωμή των εργαζομένων

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στο Βρεφοκομείο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη πρόεδρο Ήρα Βαλσαμάκη που δεν έχει ακόμη υπογράψει και δεσμεύθηκε προσωπικά ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα.

Διαφορετική είναι η περίπτωση των 21 μουσικών της Φιλαρμονικής, καθώς, όπως είπε, η νέα πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Άννα Φιλίνη τόσο η μέχρι πρότινος νομική σύμβουλος του Οργανισμού, όσο και ο νομικός σύμβουλος του δήμου έχουν εισηγηθεί την ακυρότητα του διαγωνισμού διορισμού των μουσικών. Πρόσθεσε πάντως ότι είναι αναγκαίοι καθώς υπάρχουν ανάλογες αποχωρήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα έχει λυθεί το ζήτημα.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...