Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Επένδυση 100 εκ. για την ανάπλαση Κεραμεικού - Μεταξουργείου

Επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της αστικής νησίδας στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου ξεκίνησε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων «OLIAROS»

Το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί από επενδυτικό χαρτοφυλάκιο θεσμικών επενδυτών, το οποίο έχει έδρα στην Κύπρο, ενώ η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία και θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές φάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση της παρέμβασης, καθώς σχεδιάζονται 2.800 τ.μ. κήπων, 1.800 τ.μ. πράσινων ταρατσών, 1.500 τ.μ. φωτοβολταϊκών συστημάτων και 800 μέτρα κάθετων κήπων. Προβλέπεται, δε, η δημιουργία 260 θέσεων στάθμευσης ιδιωτικής χρήσης.

Η βιώσιμη παρέμβαση της περιοχής προέκυψε μέσα από τη συνεργασία με 19 Έλληνες και ξένους διακεκριμένους αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο Ηλίας Ζέκελης, ο Παύλος Καλλιγάς, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης, ο Αριστείδης Αντωνάς το ατελιέ BOW WOW από την Ιαπωνία κ.α.

Η εταιρεία «ΟLIAROS» έχει στην κατοχή της ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, τόσο ως προς τον τύπο τόσο ως και τη χρήση, που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες διαβίωσης και διαμόρφωσης ενός σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει κατοικίες (σε ποσοστό 43%), γραφεία (9%), ανοιχτούς χώρους (19%), εμπορικούς χώρους (21%) και αποθήκες (8%). SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...