Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το 2011 ξεκινά η διαδικασία για την επέκταση της Αττικής Οδού

Εντός του 2011 αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα για την επέκταση της Αττικής Οδού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών.

Μεγάλο τμήμα των επεκτάσεων, όπως αυτές είχε εξαγγελθεί από το Γιώργο Σουφλιά το 2009, αναμένεται να περικοπούν ως περιβαλλοντικά μη αποδεκτές. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απορριφθεί ως και το 40% του αρχικού έργου.

Ο σχεδιασμός της νυν ηγεσίας του υπουργείου προβλέπει οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης(συνολικού μήκους 8 χλμ.), καθώς και η κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη από την οποία θα περνά οδικός άξονας 14 χλμ που θα συνδέει την περιοχή με την Αττική Οδό στο Κορωπί.

Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης και υπολογίζεται οτι αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.

Έως το τέλος του 2011 υπολογίζει το υπουργείο ότι θα έχει γίνει και η δημοπράτηση του οδικού έργου στη λεωφόρο Κύμης για τη σύνδεση του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό.

Σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δύο εθνικές οδούς παρακάμπτοντας την Αθήνα. Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...