Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: Απαιτείται η αυστηρή πάταξη της εγκληματικότητας

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η αποφασιστική εφαρμογή του νόμου για να επανέλθει η ομαλότητα στη πρωτεύουσα.

Απαιτείται η αυστηρή πάταξη της εγκληματικότητας. Η απομόνωση και η απομάκρυνση των αυτόκλητων σωτήρων των κατατρεγμένων, αλλά και των δήθεν υπερασπιστών της έννομης τάξης.

Είναι προφανές ότι ούτε οι συμμορίες, ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, θα επιβάλουν στη πόλη τους δικούς τους κανόνες.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζει σταθερά ότι τα θέματα ασφάλειας αποτελούν βασικά στοιχεία των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα η προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στη βία, στην ανομία, στην κατάλυση της συντεταγμένης λειτουργίας της κοινωνίας.

Χρειάζεται ένα σοβαρό και αποτελεσματικό σχέδιο παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας. Αποφασιστικός παράγοντας είναι επίσης η αντιμετώπιση της άναρχης μεταναστευτικής ροής και η προσπάθεια να ξεριζωθούν οι μορφές παραβατικότητας, εγκληματικότητας και κυκλωμάτων μαφίας. Μόνο έτσι μπορούν να προστατευθούν οι ίδιοι οι μετανάστες και να αποκατασταθούν ομαλές σχέσεις όλων των κατοίκων της Αθήνας ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία. Τα οποιαδήποτε μέτρα δεν αρκεί να εξαγγέλλονται, αλλά πρέπει και να εφαρμόζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...