Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δεν έγινε αποδεκτό αίτημα ρύθμισης για τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, μετά την απροθυμία της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση του Δημάρχου κ. Γ.Καμίνη να φέρει νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή τους.

Ο κ. Καμίνης, γι΄αυτό το θέμα, είχε συνάντηση με τους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, τους οποίους ενημέρωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, «για την αρνητική απάντηση του υπουργού σε ό,τι αφορά την πρόταση που είχε διατυπώσει για το ζήτημα των συμβασιούχων».

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ήταν να πειστούν οι βουλευτές να αναλάβουν οι ίδιοι νομοθετική πρωτοβουλία για την παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνεται ακόμη ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄ Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Κατόπιν τούτου, «η δημοτική αρχή θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες της, τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο Δήμο για το θέμα των συμβασιούχων».

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Καμίνης, αρνήθηκε να αποδεχθεί το αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για να παραμείνουν στη δουλειά τους για τρία χρόνια οι συμβασιούχοι του Δήμου, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Ο κ. Καστανίδης εμφανίσθηκε απρόθυμος να προχωρήσει στην ανάληψη παρόμοιας πρωτοβουλίας, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο για όλους τους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Γεγονός είναι πάντως ότι η εξέλιξη αυτή απειλεί με κατάρρευση πολλές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, στην καθαριότητα εργάζονται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι 120 θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του Αυγούστου. Εντός του έτους λήγουν και οι συμβάσεις 456 συμβασιούχων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...