Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η λεωφόρος Θηβών αλλάζει- Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση


Η σύμβαση για την ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών που υπογράφηκε σήμερα δίνει το πράσινο φως για την ανάπλαση που θα ξεκινήσει άμεσα και θα αλλάξει τελείως την εικόνα της αφού θα περιλαμβάνει ακόμη και βιοκλιματικά στοιχεία.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ αφορά την ανάπλαση της λεωφόρου από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη λεωφόρο Αθηνών, σε μήκος τριών χιλιομέτρων και θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεως για τυφλούς, την τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, την εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων (όπως η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοανακλαστικά υλικά) και την ενίσχυση των φυτεύσεων με δέντρα και θάμνους κατά μήκος των πεζοδρομίων και στην ενδιάμεση νησίδα.

Οι φυτεύσεις και η χρήση βιοκλιματικών στοιχείων αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ το μικροκλίμα της περιοχής, να προσφέρει στους κατοίκους χώρο πρασίνου, ενώ με τη βελτίωση των οδικών υποδομών αναμένεται κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.
c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...