Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Σκληραίνει τη στάση του ο Γ. Καμίνης για τους συμβασιούχους

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με εκπροσώπους σωματείων του Δήμου για το θέμα των συμβασιούχων. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Καμίνης διεμήνυσε πως «η ανοχή και η καλή διάθεση της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επέρριψε την ευθύνη για το νέο αδιέξοδο στα σωματεία, αναφέροντας πως δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, πρόσθεσε, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας ιδίως στους παιδικούς σταθμούς.
Υποστήριξε μάλιστα πως στην πρότασή του να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Ανέφερε επίσης πως προηγουμένως προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών.

Καταλήγοντας σημείωσε: «Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι έχει κάθε διάθεση να συζητήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας λύσης. Έχω κάνει ήδη σαφές όμως ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς τον Δήμο.

»Ο Δήμος Αθηναίων και οι δημότες του υφίστανται εδώ και δύο εβδομάδες τις συνέπειες αυτής της παράλογης έντασης. Η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο Δήμος να λειτουργήσει και να συνεχίσει να υπηρετεί τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...