Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μπαίνουν και άλλα ποδήλατα στο Μετρό

Την 1η Μαΐου ξεκινά η δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής της εισόδου των ποδηλάτων στα βαγόνια του Μετρό. Έτσι, αντί δύο που ισχύει σήμερα, θα επιτρέπεται η είσοδος έως και τεσσάρων ποδηλάτων στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού.

Μάλιστα, το νέο μέτρο θα ισχύει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, κ. Σπ. Βούγια.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ΑΜΕΛ, αλλά και τους ίδιους τους ποδηλάτες, κατά τη διάρκεια της Α’ φάσης, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους τομείς της λειτουργίας του μέσου ή της ασφάλειας των επιβατών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.

Το υπουργείο Υποδομών, το οποίο επισημαίνει την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των επιβατών και των ποδηλατών κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος, θα προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση του μέτρου, τόσο για τη μόνιμη εφαρμογή του, όσο και για την πιθανή περαιτέρω επέκτασή του, τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...