Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Καβγάς για τους φωτεινούς σηματοδότες ενώ κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί

Ο «πόλεμος» των φαναριών συνεχίζεται μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης, ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους λειτουργούν μετ' εμποδίων. Η καθυστέρηση εκταμίευσης των 60 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς την ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των φωτεινών σηματοδοτών, οδήγησε τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ι. Σγουρό να ζητήσει την Δευτέρα την επιστροφή της αρμοδιότητας στην κεντρική κυβέρνηση.


Ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης δήλωσε ωστόσο ότι «από την πλευρά του υπουργείου μου σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως ενέργεια, η οποία μπορεί να γίνει» και σημείωσε: «Έχουν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες, έχει μεταφερθεί το προσωπικό και έχουν γίνει και όλες οι ενέργειες από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να μεταφερθούν και οι πόροι. Άρα, το Υπουργείο Υποδομών, αν με ρωτήσετε σήμερα, δεν έχει σε επίπεδο αρμοδιότητος, γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του, τίποτε το οποίο πρέπει να κάνει».

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, με τον «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα για τα φανάρια έχει περάσει στην Περιφέρεια και αυτό που εκκρεμεί είναι η σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής.

«Η κατάσταση που επικρατεί δεν μου αρέσει, όπως όμως πολλά άλλα πράγματα, που εκφεύγουν της διοικητικής μου ευθύνης. Υπάρχει μια γενική κυβερνητική ευθύνη, αλλά από 'κει και πέρα ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του και να διεκπεραιώνει αυτά που κάνει. Εγώ αυτό που πρέπει να κάνω κάθε φορά το εξαντλώ. Ο κ. Σγουρός ξέρει ότι έχουμε συνεργαστεί στο θέμα αυτό. Δεν συναντιόμαστε για πρώτη φορά εδώ. Έχουμε συναντηθεί, αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον τέσσερις φορές» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι στις 16 Φεβρουαρίου το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε την μεταφορά κονδυλίων 60 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ στο πρόγραμμα επενδύσεων της Περιφέρειας. Ωστόσο, τα χρήματα δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί με κύκλους του υπουργείου να αποδίδουν τις ευθύνες στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός, ο οποίος έχει ενημερώσει για το ζήτημα την Εισαγγελία Αθηνών και θα καταθέσει πλήρη φάκελο εντός των ημερών, έχει τονίσει ότι το υπουργείο Υποδομών του μετέφερε μαζί με την αρμοδιότητα και χρέη άνω των 200 εκατ. ευρώ και ζήτησε την επιστροφή του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην κεντρική κυβέρνηση. 
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...