Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Διεθνής διαγωνισμός από το Ίδρυμα Ωνάση για πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τον τίτλο «Ξανά-σκέψου την Αθήνα / Re-think-Athens» την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.
Στόχος του Ιδρύματος Ωνάση είναι η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την πόλη με στόχο την αναβάθμιση και ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους, πρόκειται για μια πολύπλευρη παρέμβαση, που εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμαλίας έως το τέλος της οδού Πατησίων, έχει ως άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου και κορυφώνεται σε μια νέα πλατεία Ομονοίας.
Θα περιλαμβάνει την προέκταση του τραμ από τη λεωφόρο Αμαλίας στα Πατήσια, θα διασχίζεται κάθετα σε 4 δρόμους από μέσα μεταφοράς και αυτοκίνητα και θα επιτρέπει την παρόδια εξυπηρέτηση με αυτοκίνητο.
Για την προετοιμασία του στόχου συνεργάζονται ήδη για μήνες τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων με τους φορείς που θα έχουν σημαντική εμπλοκή και το συντονισμό του έργου.
Για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού συνάπτεται σύμβαση του ΥΠΕΚΑ, του ΥΠΥΜΕΔΙ, της Αττικό Μετρό, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων με το χορηγό (Ίδρυμα Ωνάση) και τόσο στην κριτική επιτροπή όσο και στην επιτροπή παρακολούθησης θα συμμετέχει ο Δήμος με εκπρόσωπό του.
Σε ένα έτος θα παραδοθούν οι μελέτες που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα διαρκέσει ενάμισι χρόνο.

ΔEΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...