Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Τέλος στο άβατο της Χρυσής Αυγής: Η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα παραδόθηκε στους πολίτες


Επιτέλους τα λουκέτα σπάσανε, ο Δήμος είναι πια μέσα στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα! Και όχι αμήχανος, όπως εδώ και 4 χρόνια που παραμένει κλειστή, αλλά αποφασισμένος κατά όπως φάνηκε σήμερα το πρωί να αλλάξει την κατάσταση.


Απ' το πρωί συνεργεία του Δήμου επιμελούνται του χώρου: κλαδεύουν δέντρα, καθαρίζουν, μετράνε τον χώρο και μετά από ρεπορτάζ ο χώρος θα αποδοθεί άμεσα στους κατοίκους.

Αρχικά, κι αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα της παιδικής χαράς, θα είναι ανοικτός στην περατζάδα, ενώ θα ακολουθήσει το γκρέμισμα των καγκέλων της περίφραξης και η ενοποίηση όλης της πλατείας, ενέργεια λογική, θα ανοίξει ο χώρος και θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στο ιδιαίτερο το να φιλοξενεί η περιοχή την "μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων" με ότι αυτό σημαίνει ως προς την χρήση του ως αξιοθέατο πια της πόλης.


Το αίτημα της τοπικής ομάδας "Αετός" για μπασκέτες στο σημείο μάλλον δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος, ενώ προς αντικατάσταση της παλιάς χρήσης θα δημιουργηθεί παιδότοπος, όπως είχε από παλιά χωροθετηθεί, στην άλλη πλευρά του Ναού.

Επιτέλους ο παραλογισμός καθημερινά δεκάδες παιδιά της πυκνοδομημένης γειτονιάς να στριμώχνονται στο ελεύθερο μέρος της πλατείας για να παίξουν, θα λήξει κι ευκαιρία στην αδικήμένη - από πραγματικά μειοψηφίες - γειτονιά να αποτινάξει την φήμη που απέκτησε προσφάτως.
Πηγή: athensville.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...