Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο κόσμος δεν πήγε στην παρέλαση, αλλά συρρέει από το νωρίς το πρωί στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στις σιδερόφρακτες παρελάσεις και σπεύδει σήμερα «να παρελάσει μπροστά στα αγάλματα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης» όπως παρατήρησε σήμερα ο διευθυντής του, καθηγητής Δημήτρης Παντερμανλής. Με ελεύθερη είσοδο σήμερα, οι Αθηναίοι και οι επισκεπτες, αναμεσά τους πολλά παιδιά σπεύδουν για γιορτάσουν την μέρα μέσα στο κορυφαίο μουσείο όχι μόνο της χώρας, αλλά ολόκληρου του κόσμου.

Το μουσείο σήμερα λειτουργεί από τις 8 το πρωί και θα κλείσει στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Η αθρόα προσέλευση του κοινού από την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του Μουσείου μαρτυρούν πως θα σπάσει μάλλον και το περσινό ρεκόρ των 18.000 επισκεπτών σε μια μέρα. Πέρα από την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σπάνια γλυπτά, οι επισκέπτες θα δουν σήμερα και δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης». Εδώ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες που υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς αλλά και τους τόπους λατρείας του Ποσειδώνα, της Αρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών γύρω από τους ναούς της θεάς Αθηνάς στις πλαγιές του Ιερού Βράχου.

Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου. Η συμμετοχή στις δέκα παρουσιάσεις είναι έως είκοσι πέντε επισκέπτες σε κάθε μία από αυτές (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η δήλωση της συμμετοχής μπορεί να γίνει στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης. Ωρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10.30 π.μ.-12 μεσημέρι, 1.30 μ.μ., 3 μ.μ. 5.30 μ.μ., 6 μ.μ, 7 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

«Μύθοι σε εικόνες» είναι ο τίτλος των οκτώ εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Ελληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Τα παιδιά καλούνται να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους. Η συμμετοχή είναι έως δέκα παιδιά ανά εργαστήριο (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όπως και στις παρουσιάσεις ενηλίκων η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών της εισόδου του Μουσείου.

Το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Υδρα» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. και παράλληλα το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...