Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«7 Κυριακές στο Γκάζι» με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και προβολές για παιδιά αλλά και ομιλίες και συζητήσεις με ευρεία θεματολογία


Πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους οργανώνει από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και για επτά επιλεγμένες Κυριακές, μέχρι το Μάιο, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο «7 Κυριακές στο Γκάζι».

Καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και προβολές για παιδιά αλλά και ομιλίες και συζητήσεις με ευρεία θεματολογία, καθώς και οργανωμένες ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της Τεχνόπολης.

Το πρόγραμμα της πρώτης Κυριακής ξεκινάει με δύο εικαστικά εργαστήρια, με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» και «Οι γονείς μου και εγώ, άνθρωποι της πόλης» από το χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες».

Στόχος των εργαστηρίων είναι η συνεργασία γονιών και παιδιών, έτσι ώστε να δημιουργήσουν από κοινού το ιδανικό σπίτι. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά γονείς και παιδιά δημιουργούν μια πόλη από χρωματιστά σπίτια.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικής Μαρία - Ζωή Φουντοπούλου με θέμα «Μαμά, τι ώρα θα γυρίσεις;», που εστιάζει στο πώς ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική απουσία του γονέα.

Ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, 24 Νοεμβρίου 2013, 26 Ιανουαρίου 2014, 23 Φεβρουαρίου 2014, 16 Μαρτίου 2014, 13 Απριλίου 2014, 18 Μαΐου 2014

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου:

10.15 - 11.15 «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» (Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού).

11.30 -12.30 «Άνθρωποι στην πόλη! Εγώ και οι γονείς μου» (Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού).

11.30 -12.30 «Μαμά, τι ώρα θα γυρίσεις;»: Από την ποσοτική απουσία στην ποιοτική παρουσία των γονέων κοντά στα παιδιά τους. Ομιλήτρια: Μαρία –Ζωή Φουντοπούλου (αναπλ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.)

13:00 Ξενάγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...