Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Αθηναίων: Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση από τις 29 Οκτωβρίου

Την επαναφορά της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, διευκρινίζοντας πως η υπηρεσία θα λειτουργεί ως τμήμα στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργεί με υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θα φορούν πλέον στολή καθώς, όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία ως υπηρεσία καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση.

Για την επανέναρξη της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω σημειωμάτων, η ενημέρωση των οδηγών, τα αυτοκίνητα των οποίων είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Ο Δήμος Αθηναίων διευκρινίζει πως οι δημοτικοί υπάλληλοι θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο, ενώ εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα μπορούν να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία, όπως ορίζει ο νόμος.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει το αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...