Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Αγ. Παντελεήμονας: Υψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας

Ανοίγει και πάλι η παιδική χαρά - Κεντρική επιλογή του Γ. Καμίνη


Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με ευρείες παρεμβάσεις σε ολόκληρη την περιοχή, «αποδίδοντας το χώρο ελεύθερο στους πολίτες, μεγάλους και μικρούς, χωρίς καμία διάκριση» όπως είπε.

Η συζήτηση για το θέμα έγινε σε έντονο κλίμα, ειδικά όταν το λόγο πήραν η επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Πορτάλιου και ο δημοτικός σύμβουλος που πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Πέτρος Κωνσταντίνου.

Μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, της οποίας μέλος ήταν και η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπόδικη Θέμις Σκορδέλη, προέβησαν σε σειρά έντονα αρνητικών χαρακτηρισμών και ειρωνειών για τους δυο ομιλούντες.

Εκ μέρους της Κίνησης Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα, η Θωμαΐς Γιαννάτου ανέφερε σχετικά ότι με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση «βλέπουμε ένα καινούργιο παιχνίδι, ενώ παλεύουμε από το 2007 για αναβάθμιση της περιοχής».

Παράλληλα, καταλόγισε στην κ. Πορτάλιου ότι έχει πάει στην περιοχή «με ροπαλοφόρους», άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα, στράφηκε προσωπικά κατά του κ. Καμίνη και κατέληξε: «Δεν θα απολογηθούμε εμείς για ό,τι κάνατε εσείς».

Στο μεταξύ αδικαιολόγητες κρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι απουσίες του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Βουλδή.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Βουλδής έχει αποστείλει επιστολή στην οποία αναφέρει ότι απέχει των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβούλιου, διότι απειλείται η ασφάλειά του. Ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να ληφθεί απόφαση για το αδικαιολόγητο των απουσιών του.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να αποφασισθεί η αφαίρεση των προνομίων, των οποίων χαίρει ο κ. Βουλδής ως δημοτικός σύμβουλος. Όπως είπε, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο χώρος που του έχει παραχωρηθεί από το δήμο εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρμυράς τόνισε στη συνέχεια με ένταση: «Να τον πετάξουμε έξω. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κονδύλια και χώρο του δήμου ένας άνθρωπος που εμπλέκεται σε δικογραφία για δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...