Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Καμίνης: Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για τον εξτρεμισμό στην Αθήνα

Η αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους Financial Times ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι προσδοκίες του κόσμου ότι οι ποινικές διαδικασίες μπορούν να καταφέρουν ένα μοιραίο πλήγμα στη Χρυσή Αυγή ίσως είναι υπερβολικές. Στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα στη ρίζα του είναι μια διαδικασία πιο βαθιά και μακροπρόθεσμη», αναφέρει συγκεκριμένα.

Σχολιάζει ότι η παρούσα δημοτική αρχή της πρωτεύουσας έχει επίγνωση αυτής της βαθύτερης πρόκλησης. «Εργαζόμαστε συστηματικά και εν πολλοίς σιωπηλά προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της δημιουργίας ενός εκτεταμένου δικτύου δομών κοινωνικής στήριξης σε υποβαθμισμένες γειτονιές, μαζί με μέτρα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας με κονδύλια της ΕΕ. Εξάλλου, εφαρμόζοντας αυστηρά την αρχή της μη-διάκρισης σε όλες τις υπηρεσίες και παροχές μας, έχουμε επιδιώξει ποικίλες θετικές δράσεις που στοχεύουν στη βοήθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών», γράφει ο κ. Καμίνης και προσθέτει: «Πάνω απ’ όλα, έχουμε επιδείξει μία ανένδοτη δέσμευση στην κυριαρχία του νόμου, ανεξαρτήτως προέλευσης – αριστεράς ή δεξιάς – της παρανομίας και της βίας».

Στο άρθρο του ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει μια σύντομη αναδρομή στη «μνημειώδη» πολιτική εξέλιξη που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα, αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρει ότι για όποιον ζει στην Αθήνα η είδηση των καταγγελιών στυγερής παραβίασης του νόμου από τη Χρυσή Αυγή δεν προκάλεσε έκπληξη. Σημειώνει ότι ο δήμος Αθηναίων ήταν ο πρώτος που βίωσε και κατέγραψε και καταδίκασε αυτές τις πράξεις.

Ο κ. Καμίνης γράφει πως η οι σπόροι της ανόδου της Χρυσής Αυγής προήλθαν από το συνδυασμό της λαϊκής οργής κατά του πολιτικού κατεστημένου και της όλο και πιο βαθιάς ανασφάλειας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας. Οι παράγοντες αυτοί επιδείνωσαν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από την εγκατάλειψη κεντρικών συνοικιών της Αθήνας από το κράτος και τους γηγενείς κατοίκους τους, η οποία συνοδεύτηκε από τη μαζική έλευση παράνομων μεταναστών χωρίς σχεδιασμό ή υποδομές, όπως παρατηρεί.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...