Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Περιορίζει τις μέρες λειτουργίας του το Μουσείο Μπενάκη

Περιορισμό των ημερών λειτουργίας του κάνει το Μουσείο Μπενάκη, σε αδυναμία προφανώς να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Έτσι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα θα είναι κλειστό το Κτίριο της οδού Πειραιώς καθώς και το Ισλαμικό Μουσείο, αντί της μίας ημέρας που ήταν ως τώρα κλειστά, όπως όλα τα μουσεία για λόγους καθαριότητας και συντήρησης. Εξάλλου δύο ημέρες _ επίσης αντί της μίας_ θα είναι κλειστό το Κεντρικό Κτίριο της οδού Κουμπάρη καθώς και η Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου - Γκίκα.

Πρόκειται για μία δυσάρεστη εξέλιξη, που φανερώνει όμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το βαρύ πυροβολικό του πολιτισμού της χώρας, τα μουσεία της.

Να σημειωθεί, ότι το Μουσείο Μπενάκη ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου να έχει την δική του περιουσία και διαχειρίζεται μόνο του τα οικονομικά του, λαμβάνει όμως και κρατική επιχορήγηση η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης έχει προβεί ήδη σε μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων και εκ περιτροπής εργασία. Τα μέτρα αυτά όμως, δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετά για να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του για έξι ημέρες της εβδομάδας. Υπό μία έννοια έτσι, είναι καλύτερα που ανακοινώνεται από την αρχή της νέας σεζόν το νέο ωράριο, παρά να γίνονται βεβιασμένες κινήσεις.

Επισημαίνεται πάντως, ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα περιορισμένης λειτουργίας στο χώρο των μουσείων, τα οποία αναμένεται να δεινοπαθήσουν τον χειμώνα. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε τα προβλήματα με τις κλειστές αίθουσες που αντιμετώπισαν πέρυσι τα μεγάλα κρατικά μουσεία της χώρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού.

Το νέο ωράριο έχει ως εξής:

Κεντρικό Κτίριο: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 9: 00 - 17:00, Πέμπτη 9: 00 - 24:00, Κυριακή 9: 00 - 15:00. Κλειστό

Δευτέρα, Τρίτη. Το πωλητήριο θα είναι ανοιχτό και τη Δευτέρα.
Κτήριο Οδού Πειραιώς : Πέμπτη, Κυριακή 10: 00 - 18:00. Παρασκευή, Σάββατο 10: 00 - 22:00. Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9: 00 - 17:00. Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.
Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή: 10: 00 - 18:00. Κλειστή Δευτέρα, Τρίτη. Το Πωλητήριο είναι ανοιχτό Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-19:00 και Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00

erroso.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...