Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τους περιβαλλοντικούς όρους για την διπλή ανάπλαση στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το διάταγμα θα ακολουθήσει κατεδάφιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και δημιουργία αθλητικού μουσείου , χώρου αναψυχής και εστίασης, και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 700 θέσεων, με ανώτατο συντελεστή δόμησης 0,4, μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη 5% και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων 4,5 μέτρα.

Παράλληλα θα εκδοθούν με μέριμνα των ιδιοκτητών της έκτασης του Ελαιώνα οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων στάθμευσης 450 θέσεων.

Οι εμπορικές χρήσεις καθορίζονται στο 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης, το ίδιο και οι συμπληρωματικές υποδομές των αθλητικών δραστηριότητες.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη καθορίζεται στο 30% της έκτασης και το μέγιστο ύψος του σταδίου στα 35μ. Επιτρέπονται επίσης χρήσεις διοίκησης, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων και πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυχής και κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας, με ανώτατο επιτρεπόμενο συντελεστής δόμησης 1,2 και μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 40% και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18μ.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Δήμος Αθηναίων και οι κύριοι των ακινήτων στις Περιοχές Ανάπλασης.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...