Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνο τέσσερις από τους 350 οίκους ανοχής στην Αθήνα με άδεια

Mόνο τέσσερις από τους 350 οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας λειτουργούν με άδεια εκτιμά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, αναφέρει πως « ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο τέσσερις λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Στο αποκαλυπτικό έγγραφο, ο κ. Δένδιας ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Αναφέρει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Για τη λειτουργία των παράνομων οίκων ανοχής είχε ζητήσει πληροφόρηση ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας τα περιστατικά εξάπλωσης του AIDS.

Το τελευταίο τρίμηνο, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 οροθετικών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...