Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μια διαμαρτυρία, αλλιώτικη από τις άλλες για τα δικαιώματα των πεζών !

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» η πρωτοβουλία πολιτών για τα δικαιώματα των πεζών «ΠΕΖΗ», πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Στη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, σημείο στο οποίο δεν υπάρχει φανάρι για τη διέλευση των πεζών και η κίνηση των οχημάτων είναι συνεχής, τα μέλη της οργάνωσης –που βρίσκονταν εκεί με αναρτημένο πανό «σεβασμός στους πεζούς» - «επιβράβευαν» τους ευαίσθητους οδηγούς, οι οποίοι σταματούσαν και έδιναν προτεραιότητα στους πεζούς που επιχειρούσαν να διέλθουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, προσφέροντας τους ένα τριαντάφυλλο και ευχαριστώντας τους για την ευαισθησία τους.

Η δραστηριότητα αυτή επιλέχθηκε από τα μέλη του Συλλόγου, θεωρώντας ότι λειτουργεί περισσότερο παιδευτικά και ουσιαστικά μια θετική παρότρυνση των πολιτών από ότι μια στείρα καταγγελία και μια προσπάθεια στηλίτευσης των παραβατών.

Αν και ήταν μάλλον μειοψηφία οι «ευαίσθητοι» οδηγοί δικύκλων και αυτοκινήτων, ωστόσο μια τέτοια προσπάθεια θα άξιζε να βρει μιμητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...