Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

I Love Κυψέλη: Καταστηματάρχες και κάτοικοι αναλαμβάνουν δράση!

Την αλλαγή στις γειτονιές τους αναζητούν οι καταστηματάρχες και οι πολίτες της Κυψέλης! Με το σύνθημα “I Love Κυψέλη” προσπαθούν να δώσουν ξανά ζωή στην ιστορική περιοχή γύρω από τη Φωκίωνος Νέγρη. Σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουν την Κυψέλη ξανά σε γειτονιά προς όφελος όλων των δημοτών!

Πολίτες με καταστήματα αλλά και κάτοικοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ώστε να ομορφύνουν τις πλατείες με πράσινο και να επιστρέψουν τη χαμένη γοητεία στην περιοχή. Διεκδικούν για να κερδίσουν!


«Η Κυψέλη είναι η γειτονιά μας! Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να της ξαναδώσουμε ζωή, γιατί αν δεν κινητοποιηθούμε σαν ομάδα τότε κανένας δεν θα δώσει σημασία. Διεκδικούμε όσα αξίζει η γειτονιά μας, δηλαδή συχνή καθαριότητα, πράσινο, αστυνόμευση και ασφάλεια… και παρατηρούμε ότι τα πράγματα βελτιώνονται σιγά σιγά», υποστηρίζει στο flowmagazine.gr ο Κωνσταντίνος Τσώλος, επιχειρηματίας και μέλος της κίνησης «I Love Κυψέλη».

Πρόκειται για ανθρώπους που πρόλαβαν να ζήσουν την «παλιά» Κυψέλη και αναζητούν τρόπους για να αποκτήσουν κόσμο ξανά τα μαγαζιά και να γεμίσουν οι πλατείες με παιδιά και παρέες. Συζητούν με το Δήμο αλλά και την κυβέρνηση, περιμένοντας πράξεις και όχι υποσχέσεις…
«Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα! Απλά ζούμε όλο το 24ωρο στην Κυψέλη και έχουμε βιώσει άλλες εποχές στη Φωκίωνος Νέγρη μέχρι και την Πλατεία Αμερικής. Παλιότερα, ούτε περίπτερο δεν έβρισκες να νοικιάσεις στην περιοχή. Άκουγες Φωκίωνος Νέγρη και σκεφτόσουν το πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας» υποστηρίζει ο κος Τσώλος.

Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και καθημερινά οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με την υποβάθμιση της Κυψέλης, όσον αφορά την εγκληματικότητα αλλά και την απραξία της πολιτείας. «Φέτος έχουν κλείσει 26 μαγαζιά στην Κυψέλη, που πλήρωναν κάθε μήνα το ΦΠΑ τους και ελέγχονταν από την εφορία. Αντίθετα, υπάρχουν παράνομα μαγαζιά από μετανάστες χωρίς χαρτιά που δεν έχουν υποχρεώσεις στο κράτος. Πραγματικά, ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει έξω, ειδικά τη νύχτα», λέει με παράπονο ο επιχειρηματίας στο flowmagazine.gr.

Ωστόσο, τα μέλη της οργάνωσης, με τις ενέργειές και τις δράσεις τους σχετικά με την καθαριότητα, τα σιντριβάνια αλλά και τις εκδηλώσεις… μας δείχνουν ότι η θέληση μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής! Παράλληλα, συμμετέχουν σε εθελοντικές κινήσεις που έχουν σαν μοναδικό κίνητρο την προσφορά…

«Μέσα Σεπτεμβρίου, μαζί με το ΣΚΑΙ θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσα περισσότερα σχολικά είδη μπορούμε, ώστε να τα προσφέρουμε σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να απαλλάξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες τουλάχιστον από ένα βάρος», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσώλος, μέλος του “I Love Κυψέλη”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...