Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για τα βουνά σκουπιδιών στην Αθήνα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιους, αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας.

Η κ. Ράϊκου έδωσε εντολή να κληθούν οι υπεύθυνοι των Δήμων της Αττικής, προκειμένου να εξηγήσουν στον εισαγγελέα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται αποκομιδές σκουπιδιών, εφόσον δεν υπάρχει απεργία των εργαζομένων.

Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αλλάξει τη στάση της. Στη συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και να επεκταθούν και σε πολεοδομίες, ληξιαρχεία και ΚΕΠ.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο (προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10:30 το πρωί). Σχεδιάζεται, τέλος, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...