Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Να ήταν μόνον οι βάνδαλοι που αποτελειώνουν την Αθήνα…

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Βουλευτής της Ν.Δ.

Για το ιστορικό κέντρο  της Αθήνας, δεν είναι μόνον η κρίση και η εγκληματική ανοχή των βανδάλων που λειτουργούν ως νεκροθάφτης  Η κατάντια του είναι αποτέλεσμα διαχρονικής αδιαφορίας  και  έλλειψης Παιδείας. Αρχικά ήταν το νέφος που «έδιωξε»  πολλούς Αθηναίους  «μοδάτους» στα προάστια, ενώ μπήκαν στα άδεια πια αστικά τους διαμερίσματα - βιοτεχνίες, γραφεία, δραστηριότητες χωρίς ψυχή γιατί όπου υπάρχει μόνον ωράριο η ζωή σταματάει. Όμως προχώρησαν και κάποιοι «αθηναίοι» - που σήμερα οι ίδιοι φωνάζουν για γκετοποίηση - στην επί αδρά αμοιβή παράδοση των διαμερισμάτων τους σε ορδές εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών…
Ύστερα ήρθε η ασυδοσία του κυκλοφοριακού, του  παράνομου παρκαρίσματος. Κόλλησαν από δίπλα οι σχεδόν καθημερινές  πορείες υπέρ της «δημοκρατίας»  από μια χούφτα μειοψηφίες. Μαζί τους ήρθαν  οι μολότοφ, τα καψίματα, οι εκκλήσεις από τους ραδιοφωνατζήδες  «μην κατεβείτε στο κέντρο αύριο έχει πορεία», η αλόγιστη δημιουργία πολλών εμπορικών κέντρων σε  κοντινή απόσταση από το Σύνταγμα. Σε όλα αυτά προστέθηκε με την χορηγία της ανικανότητας της Πολιτείας – και την  κονόμα ορισμένων «υπαλλήλων» της - ο ασφυκτικός κλοιός των ορδών του λαθρεμπορίου.
Πως να επιζήσει λοιπόν ο έμπορος. Πώς να μην πολλαπλασιάζονται  τα λουκέτα, με φύλακες φρουρούς τους άστεγους έξω από τις βιτρίνες. Όταν  οι λογής  «αθηναίοι», είναι οι πρώτοι πού «καίνε» την Αθήνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...