Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τα τέταρτα γενέθλιά του γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Είχε όμως την τύχη να το αγκαλιάσει το ελληνικό και το διεθνές κοινό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργεί για τέσσερα χρόνια δίχως κρατική επιχορήγηση. Γι' αυτό, στις 20 Ιουνίου γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του με αισιοδοξία για το μέλλον.  

Στο πλαίσιο του εορτασμού των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας, οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του, ενώ την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους-φροντιστές κρυφές ιστορίες των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου, με τη βοήθεια τρισδιάστατων παρουσιάσεων σε ειδικές οθόνες που θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα.

Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.

Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.

Περισσότερες πληροφορίες θα διατίθενται στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...