Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Απίστευτο: Iδιώτης καθάρισε σε δυο μέρες το βανδαλισμένο κτίριο Αβέρωφ – Ενα χρόνο αδυνατούσε να το κάνει το Δημόσιο

Αρκούσε η ανάγνωση ενός ρεπορτάζ που έγραφε πως οι διεθνείς προσκεκλημένοι των βραβείων Εuropa Nostra στις 14 Ιουνίου θα πρέπει να διαβούν το Κτίριο Αβέρωφ που βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, για να κινητοποιηθεί ένας ιδιώτης και να επέμβει.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ιωάννη Τσεπέρκα που μαζί με 30 εργαζόμενους αποφάσισε να επέμβει στο κτίριο στο χώρο του ΕΜΠ, και δωρεάν να καθαρίσει τις όψεις του. «Αυτό που σκέφθηκα είναι ότι ήθελα να βοηθήσω έτσι ώστε η πόλη και η χώρα μου να μην εκτεθούν», εξηγεί ο ίδιος σήμερα στην Καθημερινή και τον Δημήτρη Ρηγόπουλο. Ο Ιωάννης Τσεπέρκας ήρθε σε επαφή με την πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου για να οργανώσουν από κοινού το εγχείρημα.

Κάπως έτσι, το περασμένο Σάββατο η ομάδα ... αστικού ονείρου με τον επιχειρηματία, 30 εργαζόμενους της εταιρείας του και κάποιους εθελοντές άρχισαν να δουλεύουν εντατικά. Με τη βοήθεια υδροδιαλυτών και υδροβολής έσβησαν τα συνθήματα που είχαν νοτίσει τα μάρμαρα, οι τοίχοι βάφτηκαν εξαρχής. Μετά από δωδεκάωρη εργασία το Σάββατο, επέστρεψαν και την Κυριακή με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Κυριακής το κτίριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως από τους βανδαλισμούς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δευτέρα η πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων επικοινώνησε με τον κ. Τσεπέρκα για να τον ενημερώσει πως προκειμένου να τον ευχαριστήσουν οι φοιτητές θα επαναλάμβαναν προς τιμήν του θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...