Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Με επίκεντρο μια γιγάντια ελιά στο Σύνταγμα γιόρτασαν οι Αθηναίοι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Και όμως είναι φωτογραφία από την Πλατεία Συντάγματος. Στο βάθος διακρίνεται και η τεράστια ελιά που μεταφέρθηκε εκεί για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Με επίκεντρο μια γιγάντια ελιά, σύμβολο της Αθήνας, και θεματικά πάρκα αφιερωμένα στην ανακύκλωση να την περιστοιχίζουν, διοργανώθηκε την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Στην πλατεία είχε δημιουργηθεί μια κατασκευή που συμβόλιζε τον ιστό της πόλης.

Στο κέντρο της τοποθετήθηκε μια ελιά και ακτινωτά τέσσερα παρτέρια αφιερωμένα στην ανακύκλωση, την αστική καλλιέργεια (λαχανόκηποι), την κομποστοποίηση και τη μετακίνηση με ποδήλατο.

Το ενδιαφέρον των παιδιών τράβηξαν, ωστόσο, τα επιδαπέδια παιχνίδια, που βρίσκονταν περιμετρικά: παζλ, «φιδάκια» και άλλα παιχνίδια με μηνύματα για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Για τη διοργάνωση συνεργάστηκαν το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο δήμος Αθηναίων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

«Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, το πράσινο, τους δημόσιους χώρους και την απόλαυση του περιβάλλοντος είναι ένας αγώνας καθημερινός και πολύ σκληρός. Έχουμε αρχίσει και βλέπουμε κάποια πολύ θετικά σημάδια στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά πρέπει αυτή η ευαισθητοποίηση να προχωρήσει και η οικονομική κρίση να μην είναι επιχείρημα για την περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις όχι μόνο την Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά κάθε μέρα στο σχολείο, τη δουλειά, το σπίτι», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος 'Αγγελος Αντωνόπουλος.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιαν Αρτίς Μπερτράν «Home». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...