Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη από την Τετάρτη στο δήμο Αθηναίων

Διευκόλυνση σε 154 καθημερινές συναλλαγές που αφορούν το δήμο Αθηναίων θα απολαμβάνουν από την Τετάρτη οι δημότες της πρωτεύουσας

Διευκόλυνση σε 154 καθημερινές συναλλαγές που αφορούν το δήμο Αθηναίων θα απολαμβάνουν από την Τετάρτη οι δημότες της πρωτεύουσας με τη λειτουργία Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη.
Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΣΕΔ) θα λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο: από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ θα λειτουργούν και το Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη είναι εγκατεστημένα στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Εξαίρεση αποτελεί η 6η Δημοτική Κοινότητα όπου το Σ.Ε.Δ. στεγάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε χώρο ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με πλήρη σεβασμό στο χαρακτήρα του διατηρητέου κτιρίου.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στα ΣΕΔ είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κτλ.

Τέλος, τονίζεται δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση μετρητών στα Σ.Ε.Δ. Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών.

Σε κάθε περίπτωση, ο δημότης μπορεί να προμηθευτεί από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων όπου θα μπορεί να καταθέσει οποιαδήποτε ποσό αναγράφοντας τον ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό κλήσης.

Αντίστοιχα, όπου απαιτείται για τη διεκπεραίωση μιας οποιαδήποτε διοικητικής πράξης η καταβολή χρηματικού ποσού ή παραβόλου με την ίδια διαδικασία μπορεί ο δημότης να καταβάλλει στην τράπεζα (και προσεχώς στα ΣΕΔ) το χρηματικό αντίτιμο, επισυνάπτοντας την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης στην αίτηση που θα υποβάλει στα Σ.Ε.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...