Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στο τέλος Μαρτίου θα κατατεθεί το σχέδιο για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου

Στο τέλος Μαρτίου προβλέπεται να κατατεθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου και να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012 με προϋπολογισμό περίπου 200 εκ. ευρώ, ενημέρωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος ο αν. υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης.

 Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος – στην οποία παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου από τον Ρέντζο Πιάνο – ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε επίσης πως στη διαχείριση του χώρου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα συμμετέχουν και οι όμοροι δήμοι.

Η μελέτη αυτή, βασίζεται στην αντίστοιχη μελέτη που είχε γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προβλέπονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνολική έκταση περίπου 900 στρεμμάτων. Κρίσιμο στοιχείο του έργου είναι η υποβάθμιση της λεωφόρου Ποσειδώνος ώστε να ενωθεί λειτουργικά ο αστικός ιστός με το παράκτιο μέτωπο. Σύμφωνα με τη μελέτη θα δρομολογηθεί ενιαία διαχείριση του χώρου σε συνάρτηση με τις πολιτιστικές υποδομές που κατασκευάζονται στο χώρο του πρώην ιπποδρόμου.

Το σχέδιο διαχείρισης προβλέπει και την κατασκευή τριών προβλητών που αποκαθιστούν το παράκτιο μέτωπο στην εικόνα πριν τον πόλεμο.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κώστας Καρτάλης πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την Αθήνα που δυστυχώς ξεχάστηκε στο διάστημα από το 2004 έως το 2010. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι ολυμπιακές υποδομές στην παραλία του Φαλήρου παραμένουν ακόμη αναξιοποίητες. Οπότε κρίσιμο θέμα είναι ο χώρος να παραμείνει ζωντανός και διασφαλιστούν οι πιστώσεις για τη συντήρηση και λειτουργία του, μετά την κατασκευή του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...